Přejít na hlavní obsah
Přeskočit na seznam výrobků

Matrace

V posteli by mělo být dobře. Každou noc.

Kvalitní noční spánek překoná jen máloco. Ať spíte na boku, s každou končetinou na jinou světovou stranu, nebo v pozici mrtvoly, v našem sortimentu najdete matraci, která bude vám a vaší posteli vyhovovat tvrdostí, velikostí i cenou. Projděte si naši nabídku matrací a vyberte si tu, na které se vám bude spát jako v ráji.

Šedá matrace VALEVÅG s taštičkovými pružinami na posteli před bílým křeslem s bílými polštáři. Oknem na ni dopadá světlo.
Člověk ve žluté košili sedí na kraji dvou pěnových matrací ÅKREHAMN. Jednou rukou se dotýká povrchu matrace.

Seřadit a filtrovat

Počet položek:
Porovnat

Výsledný počet výrobků: 143

Další možnostiÅGOTNES Pěnová matrace 90x200 cm

ÅGOTNES Pěnová matrace, tvrdá/sv.modrá, 80x200 cmÅGOTNES Pěnová matrace, tvrdá/sv.modrá, 140x200 cm
Zobrazuje se 24 z 143

Věnujte zaslouženou pozornost pohodlí při spánku

Pružinová matrace je úžasně spolehlivá, pokud jde o poskytování stálé tvrdosti a podpory – a zajistí i správnou reakci na pohyb. Takže když najdete perfektní kombinaci, dohromady vám vyladí spánek k dokonalosti. A nadlouho. A aby matrace vydržela ještě déle, doplňte ji chráničem.

Prohlédněte si všechny chrániče matrací a polštářů
Pohled zblízka na bílý chránič polštáře ÄNGSKORN ležící na bílé matraci. Má porozepnutý zip, uvnitř je polštář.
Pohled zblízka na postel, kde na bílém prošívaném chrániči matrace ÄNGSKORN leží srolovaná přikrývka.
Prohlédněte si všechny chrániče matrací a polštářů

Jak vybrat matraci

Že výběr kvalitní matrace patří mezi nejdůležitější životní rozhodnutí? Podle nás ano. Prospíme celou třetinu života, což zároveň znamená, že asi třetinu života strávíme na různých typech matrací. A jak matraci vybrat? Každý spí trošku jinak. Když budete znát rozdíly mezi jednotlivými typy matrací, dokážete si lépe vybrat matraci, která vám bude dokonale vyhovovat. Chcete celkově zlepšit svůj spánek? Pak si prohlédněte naše Tipy pro kvalitní spánek.

Typy matrací

Jak vybrat typ matrace? V IKEA je to jednoduché. Najdete tu nejoblíbenější typy matrací i vrchních matrací různých rozměrů a stylů určených pro různé spací návyky. Vyhovuje vám široká a tvrdší matrace, na kterou je radost se natáhnout, nebo máte raději měkkou matraci, do níž se krásně zaboříte a necháte si něco hezkého zdát? Na jedné matraci se vám spí jako na poli pod hvězdami, na jiné si zase odpočinete jako na obláčku.

Pěnové matrace

Pěnové matrace se přizpůsobí tvaru vašeho těla a dokáží rovnoměrně rozložit jeho váhu. Díky tzv. komfortním zónám jsou matrace vyrobeny tak, aby poskytovaly pevnější podporu, nebo naopak měkčí pohodlí, a to tam, kde je potřeba. Jsou antibakteriální, hypoalergenní a absorbují otřesy při pohybu. Proto jsou tyto matrace skvělou volbou, pokud se váš partner ve spánku hodně vrtí a často se otáčí. 

 

Taštičkové a pružinové matrace

Naše taštičkové a pružinové matrace rovněž rozloží váhu vašeho těla rovnoměrně. Hlavním rozdílem oproti pěnovým matracím je otevřená pružinová konstrukce, která napomáhá proudění vzduchu. Matrace je proto dobře větraná, takže se během spánku budete cítit svěže i za horkých letních nocí. Tyto matrace nevyžadují lamelový rošt a navíc jsou cenově dostupnější, aniž bychom jakkoliv šetřili na kvalitě. A co rozdíl mezi taštičkovou a pružinovou matrací?

Tvrdost matrace a poloha spánku

Tvrdost matrace hraje hlavní roli při přípravě na ten nejkvalitnější spánek. Pokud spíte rádi na boku, potřebujete matraci měkčí. Preferujete-li spánek na břiše, doporučují se tvrdé matrace. Lidé, kteří spí hlavně na zádech, pak potřebují něco mezi. Je dobré také vzít v potaz, že čím větší tělesná váha, tím větší tvrdost matrace. Ideální matraci i lůžkoviny pro svou polohu spánku, váhu či vrtivého partnera zjistíte z našeho Průvodce pohodlným spánkem.

Rozměry matrací IKEA

U nás nebudete mít problém najít kvalitní matraci, která se vám bude dokonale hodit do bytu, ať už spíte v ohromné ložnici, nebo v maličkém, útulném pokojíčku. Zde jsou nejobvyklejší rozměry matrací;

Matrace 80x200

Matrace 90x200

Matrace 140x200

Matrace 160x200

Matrace 180x200

Šetříme přírodu i cenu za dopravu

Většinu matrací prodáváme ve srolovaném stavu. A tak šetří místo a snižují cenu dopravy a množství emisí, protože máme na silnicích méně kamionů. Tím, že ušetříme za transport, můžeme snížit cenu výrobku. Navíc srolované matrace snáze přepravíte domů. Je to výhra pro vás i pro životní prostředí. Jak jinak v IKEA pomáháme životnímu prostředí?