Přejít na hlavní obsah

Úložný prostor

Je zvláštní, jak rychle se věci dovedou nahromadit, ať už v obýváku, v dětském pokoji nebo v koupelně. Zde najdete inspiraci a cenově dostupná úložná řešení, jak si věci hezky uspořádat, i když bydlíte v malém bytě nebo potřebujete využít úložný prostor pod schody. Máme pro vás šatní skříně, policové díly, rohové police, kartonové krabice nebo krabičky a koše, aby každá věc u vás doma měla své místo. 

Malý byt a málo místa na ukládání věcí?

Když chcete získat další úložný prostor v malém bytě, potřebujete šikovně využít každý centimetr. Prostor na stěnách, pod schody, v rozích nebo pod postelí čeká na to, až ho zaměstnáte. Rohová police, vestavěné skříně a multifunkční nábytek jsou pro vás to pravé. Úložné systémy nabízíme v různých výškách a šířkách, abyste si mohli sestavit řešení, které se k vám domů dokonale vejde.

Podívejte se na všechny úložné systémy
Video:
Podívejte se na všechny úložné systémy

Pokles cen pokračuje i na jaře

Trvale jsme snížili ceny už téměř 6 000 výrobků. Proč? Protože váš domov si to zaslouží. Dopřejte si maličkosti pro radost nebo velkou jarní změnu. Můžete obojí. Nakupujte za doposud nejnižší ceny ještě dnes. 

Objevte všechny výrobky

Uložte si do spíže vzpomínky na léto

Dobře uspořádaná spíž vám vaření ohromně usnadní. Je skvělé mít na dosah ruky zavařeniny všech chutí a barev, domácí nakládaná rajčata, zeleninové pomazánky a spoustu dalších dobrot a ingrediencí k vaření a pečení. Ideální je mít poblíž kuchyně prostornou, větranou spíž na ukládání potravin. V nabídce IKEA najdete regály do spíže v různých velikostech – dřevěné i kovové. Můžete si také pořídit přímo do kuchyně praktickou skříň na potraviny, do které přehledně uložíte všechno potřebné.

Podívejte se na vše potřebné pro vaši spíž
Podívejte se na vše potřebné pro vaši spíž

Výrobky

Oblíbené série úložného nábytku 

Vyberte si více kusů nábytku ze stejné série a zařízení vaší domácnosti budete mít pěkně sladěné. Stejný styl nebo stejné barvy působí klidně a uspořádaně a pomohou vám vytvořit minimalistický interiér.

Kam s tím? Do krabice!

Úložné boxy, kartonové krabice a koše vám pomohou uspořádat oblečení, suvenýry, šicí potřeby, nářadí a spoustu dalších věcí. Vaše domácnost bude vypadat čistě a minimalisticky, protože díky krabicím se prostor zklidní a nebudete mít všechny drobnosti na očích. Nebude se na ně prášit a vy zvládnete úklid raz dva.

Podivejte se na malé úložné prostory a organizéry
Podivejte se na malé úložné prostory a organizéry

Plánovače úložných prostor

Nenašli jste přesně ten úložný díl, který by vyhovoval vašemu bytu, stylu a potřebám? Navrhněte si své vlastní úložné řešení pomocí našich plánovačů zdarma. Nemusíte si stahovat žádný program, vše zvládnete hravě online v prohlížeči na mobilu nebo počítači.

Podivejte se na všechny plánovače
Podivejte se na všechny plánovače

Klikni a vyzvedni

Objednávky, které si vyzvednete sami

Více informací

Záruky IKEA

Na některé naše výrobky poskytujeme prodlouženou záruku 5, 10, 15 a 25 let

Více informací

Služba plánování

Rady na míru od odborníků

Více informací

Montážní služba

Profesionální služba doma i v práci

Více informací

Úložný prostor je potřeba v každé domácnosti

Čeho má většina z nás doma nedostatek? Ano, místa, kam uložit všechny naše věci. Úložný prostor, který máme k dispozici nikdy není dostatečný, ať je sebevětší. Věcí, které potřebujeme uložit na někdy jindy je spousta, může jít o fotoalba z dětství, oblečení, upomínkové předměty, knihy i věci, které potřebujeme při trávení našeho volného času.

Jaké úložné prostory si můžete pořídit?

Úložný prostor může mít mnoho podob. Někdo vsadí na otevřené police, jiný na úložné skříně, další na boxy a kartonové krabice. Řešením může být i závěsná police. Úložné skříně mohou být vestavné i volně stojící, nebo může jít o šatní skříně. Všechno, co do nich uložíte, bude chráněno před zraky ostatních i prachem. To se vám u otevřeného řešení nestane. Zároveň jsou stylové a do interiéru padnou víc než úložné boxy nebo kartonové krabice. Pěkně bude vypadat i rohová police.

Jak vyřešit úložný prostor v malém bytě?

Kdo nemá prostoru nazbyt a sází na minimalismus v bydlení, ten bude hledat chytrá řešení pro úložné prostory. Za ně můžeme považovat jak úložný prostor pod schody nebo úložný prostor v podkroví, tak využití přebalovacích komod, pokud máte doma malé miminko. Takové komody poslouží jako přebalovací pult, zároveň ale pojme celou řadu věcí od všech krémů, hřebenů a oblečení až po pleny. Další možností jsou knihovny, do kterých uložíte nejen samotné knihy, ale i časopisy, případně rohová police, která využije prostor, pro který často marně hledáme uplatnění.