Přejít na hlavní obsah
Přeskočit na seznam výrobků

Pohovky a sedací soupravy

Nastal čas pořídit si novou sedací soupravu a vy přemýšlíte, jakou vybrat? Hodila by se vám dvoumístná nebo spíš pětimístná sedací souprava? A co sedací souprava do L nebo do U, kterou můžete využít i jako předěl mezi dvěma prostory? A co kdybyste ji doplnili křeslem, které vám poskytne další pohodlné místo k sezení? Najděte si tu svou vysněnou, která je pro vaši domácnost jako stvořená. Inspirujte se naší širokou nabídkou pohovek a sedacích souprav různých barev, materiálů a provedení. Tipy jak si vybrat sedací soupravu.

Jste v cíli

Den končí. Je čas si odpočnout. Vychutnejte si čas s rodinou či hosty nebo zaslouženou chvilku ticha, kterou budete mít jen sami pro sebe. Ať už se rozhodnete pro cokoli, nová pohovka HYLTARP si s tím poradí. A kdyby vznikl menší nepořádek, vždycky můžete vyprat potahy.

Hallarp bílá 3místná pohovka HYLTARP se štosem polštářů před zeleným pozadím, pod kterou je krémový koberec.
Bílá 3místná pohovka HYLTARP v zeleném prostoru, na které leží dva polštáře, pod ní je koberec a přes její zadní část je přehozený pléd.

Seřadit a filtrovat

Počet položek:
Porovnat

Výsledný počet výrobků: 1409

Další možnostiÄLVDALEN 3místná rozkl. pohovka s lenoškou

ÄLVDALEN 3místná rozkl. pohovka s lenoškou, Knisa tmavě šedá
Zobrazuje se 24 z 1409

Záruka 10 let

Naše pohovky a křesla prochází náročnými testy, aby splňovaly naše přísné standardy kvality a odolnosti i nejvyšší standardy pro použití v domácnosti. Na pohovky, křesla, rozkládací pohovky a podnožky platí záruka 10 let.

Zjistěte více

Klikni a vyzvedni ve svém městě nyní od 99 Kč

Vyberte si výrobky z pohodlí domova a doručení do vašeho města nechte na nás. Členové IKEA Family a IKEA for Business si nově mohou vyzvednout svůj nákup od 99 Kč. Podívejte se, kde všude si lze objednávku vyzvednout.

Stát se členem IKEA Family

Najděte takovou pohovku, která pro vás bude ta pravá

Série LANDSKRONA
Série EKTORP
Série HYLTARP

Druhý život nábytku

Peníze za váš použitý nábytek IKEA

Doprava a odvoz

Nákup vám doručíme, starý nábytek odvezeme

Více informací

Možnosti placení

Jak platit v obchodním domě a online

Více informací

Podmínky vracení zboží

Pokud nejste zcela spokojeni

Více informací

Najít dokonalou sedací soupravu není tak jednoduché, někdo to považuje dokonce za malý zázrak. Na trhu jsou sedačky různých velikostí, barev, čalounění a s různými doplňky. Navíc je třeba zvážit také celkový design sedačky. Bude pro váš obývací pokoj ideální? Kdybyste výběr podcenili, může se stát, že si domů přivezete gauč, který se do místnosti nejen nevejde, ale také bude narušovat celkový vzhled interiéru. A co víc, může být pořádně nepohodlný!

Jak tomu zabránit? Prohlédněte si naši širokou nabídku pohovek a sedaček a vyberte si přesně tu, kterou potřebujete. A nezáleží na tom, zda hledáte sedací soupravu, potahy či jiné příslušenství. U nás si zaručeně vyberete.

Náš tip: Usnadněte si hledání a vyzkoušejte našeho rychlého průvodce, který vám s výběrem pomůže.

Jak vybrat tu pravou pohovku nebo sedací soupravu?

Nejprve se musíte rozhodnout, zda potřebujete malou nebo velkou sedací soupravu. Ujasněte si, k jakému účelu ji budete používat. Malé sedací soupravy se hodí do menších prostor, kde můžete vsadit i na pohovky. Velké sedací soupravy zase najdou uplatnění tam, kde nemusíte řešit každý centimetr. Měla by být pohovka rozkládací, aby sloužila také jako postel? Hodilo by se vám, kdyby měla úložný prostor na lůžkoviny nebo třeba sezónní textil? A z jakého materiálu by měla být? Jsou vaším snem kožené sedací soupravy, nebo ty látkové? Líbí se vám zelená sedací souprava nebo sedací souprava v jiné barvě?

Jakou sedací soupravu vybrat do menších prostor?

Místo malé sedací soupravy dejte přednost rozkládací sedací soupravě. Na té můžete přes den jen tak sedět a relaxovat, v noci ji pak využijete jako měkkou a pohodlnou postel tam, kde vám chybí ložnice. Ano, i k tomu může sedací souprava posloužit. Během chvilky ji rozložíte a stejně rychle ji zase složíte. Dejte si ale pozor na odolnost konstrukce! Ta by měla být v ideálním případě z kombinace dřeva nebo dřevotřísky a kovu.

K čemu budete sedací soupravu nejčastěji využívat?

Samozřejmě, sedací souprava je k tomu, aby se na ní sedělo. O tom není pochyb! Kromě toho ji ale můžete využít také ke spoustě dalších věcí. Sedací souprava s úložným prostorem vám poskytne další místo na ukládání vašich věcí. A jak víme, úložných prostor není nikdy dost. A rozkládací sedací soupravy zase během chvilky proměníte v postel pro hosty. 

Když vás prostor tolik netrápí

Netrpíte nedostatkem místa a chcete, aby se pohovka stala dominantou obývacího pokoje? Nebo místem, kde se bude scházet celá rodina, dá si pizzu a absolvuje třeba filmový maraton? Přestaňte snít a dejte přednost sedací soupravě, kterou si sestavíte dle svých představ. Podle prostoru, který máte k dispozici, a požadavků na počet míst k sezení, se můžete rozhodnout mezi sedací soupravou do L a sedací soupravou do U. Ani s jednou nešlápnete vedle.

Sedací souprava nebo pohovka?

Sedací souprava vám poskytne dostatek místa na lenošení s celou rodinou. Každý na ní bude mít své místo a všichni budou sedět pohodlně. Sedací souprava může mít různé tvary, pohovka je oproti tomu rovná a neposkytne vám tolik místa k sezení. Na kráse ani praktičnosti jí to ale neubírá, i mnohé pohovky se totiž dají rozložit.

Sedací soupravu vybírejte podle počtu míst k sezení

Prostor, který máte k dispozici, si pečlivě změřte. Hodně vám napoví, zda se máte poohlédnout po dvoumístné či trojmístné sedačce. Každý člen domácnosti by měl mít své místo k sezení, ale sedací souprava by vám neměla nikde překážet, abyste o ni neškobrtali. Vyhraje u vás malá nebo velká sedací souprava? A co třeba sedací souprava s křeslem? Podle velikosti sedací soupravy si vyberte také konferenční stolek.

Rohová sedací souprava má své kouzlo

Máte volný roh? Využijte jej a do prostoru umístěte sedací soupravu do L, která se skládá ze dvou míst k sezení, které často doplňuje ještě lenoška, nebo dokonce sedací soupravu do U, která poskytuje sezení pro šest a víc osob. Obě si s rohem místnosti poradí, a vy tak získáte další místo k sezení. Víte, že na takové pohovce se i docela pohodlně leží a dívá na televizi, aniž byste sedací soupravu museli rozkládat?

I na stylu sedací soupravy záleží

Máte jasno ve velikosti i typu pohovky? Pak už zbývá jen zvolit její styl. Sedací souprava by měla ladit s ostatním zařízením místnosti. Preferujete moderní styl? Vsaďte na malou sedací soupravu v minimalistickém stylu. Rádi se pouštíte do odvážnějších řešení? Vyberte si výraznější barvy:

Je libo k sedací soupravě také křeslo?

Většina našich křesel a lenošek vzhled našich sedaček dokonale doladí, a navíc rozšíří počet míst k sezení. Vybírat můžete z široké nabídky stylů, barev, funkcí i materiálů. Pro váš dokonalý odpočinek doporučujeme naše proslulá relaxační křesla a nezapomněli jsme ani na dětská křesílka. Víte, že takové křeslo, ve kterém se vám bude pohodlně sedět, by mělo mít nejen područky, ale také dostatečně široký sedák a anatomicky tvarovanou opěrku zad?

Vyberte si křeslo samostatné, nebo vsaďte na sedací soupravu s křeslem

Sedací soupravy i křesla si můžete pořídit samostatně, a poté je vzájemně sladit, nebo dejte přednost sedací soupravě s křeslem, které spolu perfektně ladí. V křesle se navíc sedí opravdu pohodlně a hodí se třeba i do koutku na čtení. A aby se vám sedělo a odpočívalo ještě lépe, můžete jej doplnit taburetem nebo podnožkou, na které si položíte nohy.

Záruka 10 let na pohovky i sedací soupravy

Víte, že na všechny naše pohovky poskytujeme zdarma záruku 10let? Prohlédněte si podmínky záruky.